Soep is een makkelijke manier om meer groente binnen te krijgen. Je kunt er een goed gevulde soep van maken, zodat het ook genoeg is als maaltijd. Voor het gemak gebruik ik altijd kant en klare bouillon of blokjes bouillon. Dit bevat wel wat meer zout. Wil je minder zout gebruiken dan heb je ook zoutarme bouillon en breng de soep op smaak met kruiden en specerijen.
Je kunt eigenlijk alle groentes wel gebruiken, heb je nog wat verschillende groentes over in je koelkast dan kun je hier ook makkelijk soep van maken. Een uitje in de pan, de groentes, kruiden en bouillon. Ik pureer het altijd even met de staafmixer tot een gladde soep.
Je kunt het dan nog aanvullen met met volkoren pasta, zilvervliesrijst of peulvruchten.
Wil je een gebonden (maaltijd)soep kook dan de peulvruchten mee zoals b.v. reuzen- of witten bonen en pureer de soep.
Je kunt de soep zeker 3 dagen bewaren of invriezen, zodat je zo een lunch of maaltijd bij de hand hebt.
Basisrecept soep 4 pers.
Klein beetje olie
gesnipperde ui
eventueel knoflook
400 gr groenten
1 liter bouillon
verse kruiden
200 gr granen(couscous, pasta..) of peulvruchten
Lekkere combinaties zijn b.v.
Venkel, aardappel
Broccoli, basilicum
Doperwten, munt
Bloemkool, kerrie
Linzensoep